Video’s van mijn opleidingsperiode

Aan de volgende video’s werkte ik mee tijdens mijn opleiding in Amsterdam. Als studenten video’s maken: Zonder geld.

what is love? (2013)

FAQ was het onderwerp van de IDFA One Minute Jr. in 2013. Met allerlei jongeren van over de hele wereld die ook geïnteresseerd waren in film zijn we met z’n allen gaan draaien en dit was mijn video. Dit was gelijk het moment dat ik ontdekte waar mijn kwaliteiten lagen: Aanstichten, organiseren en het compleet verzorgen van de set en setting. Ik was namelijk lekkerder op dreef als producent van de video’s van de andere jongeren dan als regisseur van mijn eigen video, desalniettemin ben ik trots op het eindresultaat.

Head to Toe (2015)

Wanneer je iemand voor het eerst ontmoet is het lastig om die persoon niet gelijk te veroordelen. Een van mijn lievelingstijdverdrijvingsspelletjes is het bedenken van levensverhalen over de personen op straat, in de supermarkt en vooral in de IKEA. Toch kan iemand een totaal ander persoon zijn dan hij/zij op het eerste gezicht lijkt. Vooroordelen dus. Deze documentaire gemaakt met studiegenoten van de UvA is voortgekomen uit de vooroordelen die we de eerste dag over elkaar hadden. Voor deze film heb ik de productie gedaan. Ik was verantwoordelijk voor het budget, het contact met de mensen die we hebben geïnterviewd, de locaties: zorgen dat het algemene reilen en zeilen soepel verloopt.

We vragen het de man op straat

Experimenteren met het maken van een reportage in Amsterdam. Binnen nog geen halve dag een complete video maken met een klein team. Ook bij deze schoolopdracht had ik de leiding over de productie.

Tom & Anne (2015)

Experiment met symboliek.