Educatie

Ik kijk naar de wereld, ik zie dingen die mij opvallen, of misschien wel dwars zitten en ga dan opzoek naar een manier, een project of een vorm om een doelgroep aan het denken te zetten.

Wat ik voornamelijk lastig vind om te zien is hoe mijn generatie en die daarna verdwijnen in de media en soms deze verslaving ook niet in de gaten heeft. Hoe we steeds verder afreizen naar een consumptiemaatschappij waarin blijdschap nieuwe spullen kopen is. Terwijl ik voel en weet dat er zoveel meer te halen valt uit het leven. Ik vind het belangrijk dat er meer bewustzijn van de leefomgeving komt bij de generaties die onze toekomst hebben. Ik denk dat dit bewustzijn kan worden gecreëerd door iedereen mee naar buiten te nemen.

Spelend leren en dat samen doen is wat ik belangrijk vind.

Een MaakHUB voor jonge creatieve makers in Kampen

Ik ben een missie gestart om jonge Kampenaren in de creatieve industrie te verenigen. Ik ben van mening dat er een noodzaak bestaat voor het oprichten van een springplank voor jonge ondernemers en starters in Kampen, met name gericht op de creatieve sector. Dit zou ik graag willen verbinden met natuureducatie voor de nieuwe generatie en lessen van de oudere generatie in pure ambachten. Ik vind het belangrijk dat de stad waar ik geboren ben een rijke en diverse stad blijft in alle aspecten.

Klik hier voor meer informatie >>>>


Download hier onder de laatste versie van mijn pleidooi voor Ruimte voor de nieuwe makers in Kampen.

Mijn ervaring in Educatie


Als publieksbegeleider bij Science Centre NEMO in Amsterdam gaf ik onder andere workshops en demonstraties aan jong en oud (2014-2018). Wanneer ik  is mijn hoogste doel het aanwakkeren van creativiteit, fantasie en bewondering voor de fenomenen in de wereld bij de andere mensen, zeker omdat ik zelf elke dag van deze eigenschappen geniet. Voor Kunsteducatie Nederland mocht ik workshops geven over verkiezingscampagnes en samen met Nick Beens gaf ik op het Bevrijdings Festival Zwolle een clinic ‘Recycle kunst’.

Doordeweeks begeleid ik ook ‘de Explorers’ tussen de 15-18 jaar bij Scoutinggroep de Hanzeluiden Kampen en ik ben ook verantwoordelijk geweest voor het begeleiden van de meisjesscouts (10-15 jaar) voor een lange tijd. Wat ik zo prettig vind aan deze hobby is het leren door te doen, want uitdaging is dat enorm wordt gestimuleerd door Scouting Nederland. Samen gaan we op ontdekkingstocht en leren we elke dag wat nieuws. Ik ben ook van mening dat iedereen van iedereen leren kan en dat het een stuk gemakkelijker is wanneer je plezier maakt met elkaar.  Als ik workshops wil geven doe ik dat het beste in film-, natuur-, maatschappij- en kunsteducatie. Ik mag graag verhalen laten zien en vertellen, de mensen en kinderen meenemen in mijn belevingswereld en ons zo samen verwonderen.